Ayurvedisk hälsorådgivning

Ayurveda

 

Ayurveda är sanskrit och betyder ”vetenskap om livet” och är ett av världens äldsta medicinska system. Det har sitt ursprung i Indien och vedatraditionen och har utvecklats under tusentals år. Precis som allt i naturen, har vi människor också vår egen unika sammansättning av de tre doshorna som kan beskrivas som dynamiska krafter/energier. De kallas vata, pitta och kapha och består av elementen luft, rymd, eld, vatten och jord.

Alla tre doshorna finns alltid närvarande, men oftast är det en eller två som är dominerande. Förhållandet mellan doshorna är inte konstant genom livet, utan ändras ständigt genom påverkan av yttre och inre faktorer såsom livsstil, mat, motion, tankar och känslor.

Krämpor och sjukdomar som drabbar oss hänger ihop med doshorna och obalanser hos dessa. Vårt naturliga tillstånd är att vara i balans. Lever vi däremot på ett sätt som går emot våra behov genom att till exempel äta felaktig kost, rubbas jämvikten hos de tre doshorna och obalans uppstår.

1 100 kr, 90 min

www.ayurveda-akademin.se

Min utbildning som ayurvedisk hälsorådgivare har jag fått på Skandinaviska Ayurveda-Akademin i Stockholm för mina lärare Johan Ljungsberg, Dr Vinay Vora och Ann Svärdfelt. Detta var en utbildning som verkligen vidgade mina kunskaper kring tarmens möjlighet för optimalt näringsupptag samt hur olika energier i naturen och universum påverkar vår vardag och vilken skillnad det är när balans uppstår.

/Lotte

Terapeutisk healing & Yoga

Terapeutisk healing

Du har allt du behöver – du är allt du behöver vara – allt finns naturligt inom dig! Det är just vad som ställer sig på tvären för dig som kan skapa olika blockeringar som gör det svårt att tro att livet kan levas fullt ut.

Läs mer >

Yoga

Alla kan yoga! Det som är perfekt med ashtangayoga är att ställningarna är noggrant sammansatta så att rening sker av kroppen, nervsystemet och sinnet. Ashtangayoga har många hälsofrämjande effekter.

Läs mer >